Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

22 Ocak 2012 Pazar

Başbakan Erdoğan'a Altın Heykel Ödülü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güçlü ve dinamik ekonomisi, ileri demokratik standartları, bölgesel ve küresel etki alanıyla AB'ye güç, vizyon ve renk katacak bir ülke olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına dün Varşova Ulusal Opera Binası'nda düzenlenen törenle, Polonya'nın en prestijli ödülü olan ve Business Center Club (BCC) tarafından verilen Altın Heykel Ödülü'nü aldı. Başbakan Erdoğan, ödül törenine gönderdiği video mesajında, Türkiye ve Polonya'nın güçlerini birleştirerek daha fazla işbirliği, daha fazla dayanışma içinde bölgelerine ve küresel ekonomiye önemli katkılar sağlayacaklarına, krizi aşmada diğer ülkelere örnek teşkil edeceklerine inandığını kaydetti.
Business Center Club'a teşekkür eden Erdoğan, mesajına şöyle devam etti: ''BCC'nin değerli başkan ve yöneticilerine, tüm mensuplarına, 2012 yılı özel ödülünü şahsıma tevdi ettikleri için şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Polanya ve Türkiye arasındaki dostluk, işbirliği ve yardımlaşma çok eskilere dayanır. İnanıyorum ki BCC'nin şahsıma tevdi ettiği bu anlamlı ödülle, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluk da pekişecek, güç kazanacak ve geleceğe daha büyük umutla bakacaktır. Değerli dostum Polonya Başbakanı Donald Tusk, 2010 yılı sonunda Türkiye'yi ziyaret etmişti. Ben de en kısa süre zarfında Polonya'ya bir iadei ziyarette bulunmayı, Varşova'da sizlere bizzat teşekkür etmeyi arzuluyorum.''

Popüler Yayınlar