Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

7 Nisan 2012 Cumartesi

Başbakan Erdoğan'dan Konya'da tarihi konuşma!


 
Ak Parti Konya İl Teşkilatı 4. Olağan Kongresi Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor.  

 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI
Ak Parti Konya İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi'nin hayırlı olmasını Rabbim'den temenni ediyorum.
Kurulduğumuz günden buyana sürekli güçlenerek, başarı hanesini sürekli yükselten bir siyasi parti olarak sizler Türkiye Cumhuriyeti Tarihine Türk Demokrasisine farklı bir başlık attınız: Biz dik durduk, dikleşmedik, Türkiye'hin partisi olduk...
Biz 75 milyonun partisi olduk, belli bir etnik unsurun partisi olmadık, biz Türkiye'nin tüm milletimizin partisi olduk. Ve hep yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, bu nedenle hiç kimse bize ayrımcı diyemez.
3 Kasım 2002'de ve ardından yapılan tüm seçimlerde ve halk oylamalarında hele hele 12 Haziran'da Konya'ya yakışan bir sonucun çıkması için gösterdiğiniz gayretten fedakarlıktan dolayı her birinizi tek tek
kutluyorum. Biz bu yola Konya'yla birlikte çıktık, biz bu yola Konya'nın ilhamıyla, Konya'nın manevi havasıyla, hayır duasıyla çıktık. Biz kendimize Konya'nın büyüklerini, Konya'nın alimlerini, Konya'nın ariflerini rehber edindik. Şebs-i Tebrizi'nin Sadreddin Konevi'nin, Tahir Büyükkörükçü Hocamızın, Alaaddin Keykubat'ın, Sultan Kılıçarslan'ın, elbetteki Hz. Mevlana'nın rehberliğinde yola çıktık. Konya, Selçuklu'dan miras aldığı mertliği, yiğitliği. ilim ve irfanı hiçbir zaman reddetmedi. Bize rehberlik ettiği için Konya'ya şükran borçluyuz. Biz Konya'ya hizmeti bir ibadet telakki ettik. İşte bu salonda bir kez daha söylüyorum, inşallah son nefesimize kadar Konya'ya hizmet etmeye, Konya için hizmet üretmeye devam edeceğiz... Bugüne kadar Konya'yı hepbirlikte büyüttük, büyütmeye de devam edeceğiz.
Konya'da 18. il kongerimizi yapıyoruz. Diğer partilerin böyle bir derdi, demokrasi derdi yok, demokraside örnek parti Ak Parti'dir. Kongrelerimiz demokrasi havasında, kardeşlik hukuku çerçevesinde tek tek tamamlanıyor. Bizim kongrelerimizde koltuklar havada uçuşmuyor, yumruklar konuşmuyor.
Makam bize birşey katmayacak, tam tersine biz makama birşey katacağız. Kardeşlerim hiçbir zaman ben demedik, her zaman biz dedik, hırsı enaniyeti yanımıza yaklaştırmadık. Bizim için esas olan milletin rızasıdır, hayır duasıdır. Benliğimizi, nefsimizi, enaniyetimizi gerekirse ayaklar altına alacak, milletimizden aldığımız güçle diklenmeden dik duracağız. 12 Haziran seçimlerinden neredeyse 10 ay geçti. Bizim kavgayla geçirecek tek bir vaktimiz yok, biz 12 Haziran'dan itibaren başlayan ustalık dönemimizin gereğini yapacak, Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Biz iş üreteceğiz, hizmet üreteceğiz.
Türkiye ekonomisi 2011 yılında 8.5 oranıyla Çin'den sonra dünyada en fazla büyüyen ülke oldu. Küresel finans büyümesine rağmen işsizliği rekor seviyeye 9,8'e düşürdük. Üretimde, yatırımda rekordan rekora koşuyoruz. Yeni teşvik sistemini açıkladık.. Her konuda yatırımcıya kolaylık getiriyor, yatırımcının önünü açıyoruz. Sosyal destekleri artırıyor, yere sağlam basıyoruz. Tedbiri elden bırakmıyoruz.
Bizim büyük hedeflerimiz var. Biz kabile devleti değiliz. Biz Devleti Ali Osmaniye'nin bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz.
2023 yılında bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri yapacağız, 2 trilyon dolar milli gelire ulaşyacağız. Kişi başına 25 bin dolar milli gelire ulaşmak için bütün gayretimizle koşturuyoruz. 9 yıl önce kişi başına milli gelir 3 bin 400 dolardı, bugün 10 bin 400 dolar oldu. Bunların hayal bile edemediklerini biz gerçekleştirdik. Komşularda nüfusu azaltıyorlar, milli gelirimiz arttı diyorlar, bizde hem nüfus hem de milli gelirimiz artıyor. Yeniden Büyük Türkiye bu!
Biz 2023 hedefleri için çok yoğun bir gayret gösterirken, muhalefet Türkiye'yi 1940'lara çekmek için elinden geleni yapıyor. Sevgili kardeşlerim kulağı var duymaz, gözü var görmez., dili var ama gerçeklei görmez. CHP'nin geçmişiyle uğraşma eski dostları açma diyor da ey CHP sen 1940'lardan bugüne gelebildin mi, Milli Şef anlayışından kurtulabildin mi? Sen geçmişinle gurur duyduğunu ifade edersen, bende sana geçmişinde ne olduğunu hatırlatmaya devam ederim.
Hitler benzetmesiyle bize hakaret etmeye devam ediyor, senin geçmişinde Nazilere, Hitlere hayranlık, İtalyan faşizmine övgüler var, hatta öykünme var. Senin geçmişinde Dersim, ezanın Türkçe okunması, camilerin kapanması, günahsız insanların idam edilmesi, öldürülmesi var. Kendi geçmişiyle yüzleşmedikçe hesaplaşmadıkça onlara geçmişlerini hatırlatmaya devam edeceğiz. Beyfendi eğitimde tek tip insan yetiştirmeyi savunuyor. Ah benim sevgili Konyalı kardeşim, bu milletin özellikle de Konya'da CHP'nin
Çok ağır zulüm yaşadı Konya... Şu Konya'nın camileri, sokakları, belli bir yaşın üzerindeki sakinleri bu zulme şahittir. Bunlar camilerin kapısına kilit vurdular, Kuran öğrenmeyi yasakladılar. Bu millet bir dönem mağaralarda Kuran öğrendi. Bugün Kuranda duvarda asılı durmasını arzulayan CHP, o gün duvarda Kur'an-ı Kerim'in asılı olmasını hazmedemedi. Bu ülkede CHP döneminde cenaze yıkıyacak imam bulunamadı. 28 Şubatta Kuran Kurslarını, İmam Hatih okullarını  kapatmadılar mı? 15 yaşın altında Kuranı Kerim öğrenemezsiniz dediler, bunun için 1940'a gitmeye gerek yok. onun için 30 mart çok önemli bir tarih, bu parlemento yeniden iadei itibarı gerçekleştirdi.
28 Şubatta milletin dinini öğrenmesinden Kuran öğrenmesinden rahatsız oldukları için bütün yolları kapattılar. Bunların geçmişleri neyse bugünde durumları aynı!
Alaaddin Camini ahır olarak kullandılar. Gazi Mustafa Kemal'ın yazısı var Başvekile 'burayı aslına çevir' diye... Başvekil burayı aslına çevirmiyor, o da bize nasip oluyor. Hiç değişmediler ama Ak Parti iktidarları döneminde kusura bakmasınlar Millet iktidara el koymuştur. Ak Parti iktidarları döneminde egemenlik millete iade edilmiştir.
Millet idareye el koyuncu bunu hazmedemiyorlar... Onlar ne diyor ''Ordu Göreve'', biz ne diyoruz ''Millet Göreve''... İşte 30 Martta kademeli eğitime geçişle birlikte demokrasi dışı güçler, statüko kaybetti, bir kez de millet kazandı, 30 martta Türkiye, millet iradesi kazandı, cunta kaybetti.
30 Martta çıkan bu yasayı geleceğin umut sinyalleri olarak görüyoruz, demokrasi, özgürlük görüyoruz. Ama CHP o yasaya baktığı zaman sadece ve sadece hayali bir ihale görüyor. Hiç utanmadan, hiç sıkılmadan niyet okuyarak hemen orada bir yolsuzluk olacağını iddia ediyorlar..
Genel Başkanmıdır yoksa falcı mıdır anlamadım. Dedim ya Cumhuriyet Halk Partisi değil, Cumhuriyet Hayal Partisi, hatta Cumhuriyet Fal Partisi...
Anayasa Mahkemesi CHP'nin 2007 hesaplarını incemeyi tamamladı ve hükme bağladı. Daha öncede 1 trilyon ceza verilmişti. Şimdi yine büyük bir ceza alacaklar.
12 Eylül Referandumundan önce bu partiler bizi eleştirmek için 'kandırmaca' diyorlardı. Şimdi 12 Eylül davasına müdahil olmak için sıraya girdiler.
Sayın Kılıçdaroğlu, istesende istemesende biz senin de hükümetiniz.
Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. İstiyoruz ki buralar abad olsun, ihya olsun. 15 bin kilometre bölünmüş yolu sadece Ak Partililer mi kullanıyor. Şu anda 170 bine yakın derslik yaptık, burada sadece Ak Partiler mi okuyor. CHP'nin hukukunu da, MHP'nin hukukunu da, BDP'nin hukukunu da onlara gönül verenlerin hukukunu da biz savunacağız.
Sevgili Konyalılar, Selçuklu Belediyemizin yeni binasını hizmete açacağız. Gerçekten Selçuklu Belediyemiz muhteşem bir hizmet binasını yaptı. Başta başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.
BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY'IN KONUŞMASI
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''AK Parti ilkeleri olan bir partidir. İlkeli bir liderin önderliğinde, ilkeleriyle yürüyen bir partidir. Türkiye'de siyaseti rayına oturtan bir partidir'' dedi.
Atalay, AK Parti Konya İl Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti kongrelerinin anlamının çok büyük olduğunu ifade ederek, ''Başka partilerin büyük kongresinden daha büyüktür bizim büyük kongrelerimiz. Hele bir de Konya'nın ise bu kongre o daha bir muhteşemdir'' diye konuştu.
Türkiye'nin siyasetinde ve AK Parti yolculuğunda, Konya'nın özel bir ağırlığı, özel bir rehberliği, özel bir desteği ve özel bir yeri olduğunu anlatan Atalay, hem teşkilatları hem de bütün Konyalıları tebrik etti.
''Konyalılar bu kutlu yolculuğa, bu kutlu misyona AK Parti'ye büyük bir destek veriyorlar'' diyen Atalay, şöyle devam etti:
''AK Partili olmak, AK Parti misyonu içinde yer almak, bu harekete destek vermek bir ayrıcalıktır, Allah'ın bir nimetidir. Ben kendim, hep böyle gördüm, bunu da böyle görelim. AK Parti, herhangi bir parti değildir. AK Parti ilkeleri olan bir partidir. İlkeli bir liderin önderliğinde, ilkeleriyle yürüyen bir partidir. AK Parti, Türkiye'de siyaseti rayına oturtan bir partidir. En temel mücadelemiz ne oldu bu süreçte dersem... Ekonominin, demokrasinin, uluslararası açılımın yanında Türkiye'de siyaseti bütün o vesayetlerden kurtaran, rayına oturtan bir partidir AK Parti. İşte bu günlerde bunlar tartışılıyor. Artık siyasetin kesintiye uğratılamaması tartışılıyor. Hamdolsun bunlar bitti.''
Artık siyaset ve millet iradesinin bir araya geldiğine dikkati çeken Atalay, ''Siyaseti belirleyen de onlar. Bu süreç güçlenerek devam ediyor ve edecek. Onun için diyoruz... AK Parti sıradan bir parti değil, AK Parti konjonktürel siyaset yapan bir parti değil, AK Parti kurulduğu gün ilkeleri neyse o ilkeler üzerinde adım adım ilerleyen bir parti'' şeklinde konuştu.
Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:
''Sayın Başbakanımız, büyük ülkenin ilkeli ve büyük lideri olarak başka bir ülke Çin'e bugün yolculuğa çıkıyorlar. Tabi, bu seyahatin Doğu Türkistan'dan başlaması da ayrı bir noktadır. Türkiye, herhangi bir ülke değil. Türkiye bugün dünyanın seçkin bir ülkesi ve onun büyük lideri büyük bir yolculuğa çıkıyor. Allah hayırlı yolculuklar nasip etsin, sağlıkla gitsinler, sağlıkla gelsinler.''
DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASI
"Sayın Başkanımız Konya'nın Başbakanı, Konya'nın milletvekili olduğunu her vesileyle ifade etmiştir. Katıldıkları ilk kongrenin Konya kongresi olması da bunu göstermektedir.
10 yıl önce ekonomisi felç olmuş, siyaseti tarumar olmuş bir ülke vardı. Bu millete tarih içindeki yürüyüşünü tekrar hatırlacak olan yeni bir bir hareket başladı. Bir cansuyu eklendi, bir yeni hedef oluştu. Ak Parti yeni bir tarihi dönemi başlattı. Türkiye Cumhuriyeti devleti şimdi dünyanın en itibarlı ülkesi haline geldi.
Sayın Başbakanım, bu büyük misyonda Konya hep yanınızda ve arkanızda olmaya devam edecektir. Konya bu tarihi yürüyüşün omurgası olarak bunu devam ettirecektir. Son seçimlerde Ak Parti'ye en fazla oyu vermiş bir il olarak bu durumu göstermiştir.
Önümüzdeki mahalle seçimlerde 31 ilçenin 31’ini de almaya kararlıyız. Bugün 258 bin 501 üyeyle Türkiye’de dördüncü sıraya geldik. Konya bütün fertleriyle bu tarihi misyonu üstlenmeye hazırdır sayın başbakanım... Ak Parti hareketi konjonktürel bir siyasi hareket olmadığı gibi bizlerde tarihe ağırlığımızı koymaya devam edeceğiz. Konyalılar her zaman bu büyük ve kutsal yürüyüşün öncüleri olacaktır.

Tam Yol Devam !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar