Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

14 Mart 2014 Cuma

Erdoğan: Sakın bu oyuna gelmeyin


Batman’daki mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, oy pusulası konusunda uyarıda bulundu. Erdoğan, “Size ‘Esma yazın’ da diyebilirler. Sakın bu oyuna gelmeyin. En ufak bir yazı olmayacak” dedi.



BATMAN - Yerel seçim çalışmalarına devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Batman mitinginde halka seslendi.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:
''Sizden çözüm sürecini daha sıkı sahiplenmenizi rica ediyorum. Türkiye'ye aynı dille, aynı üslupla konuşamayanlar, Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamayanlar işte bu süreçten rahatsız oluyorlar. İşte BDP, gerilimi siyaset tarzı yaptığı için, silahların gölgesinde siyaset yapmaya alıştığı için işte bu süreçten rahatsız oluyor. Şimdi elinden istismar araçları kayıp gidiyor. Gençlerin yaşıyor olması,
kanın durması, gözyaşının durması, yoksulluğun sona ermesi BDP'nin elindeki istismar aracını alıyor ve BDP bundan rahatsız oluyor.

 Bize siz nasıl destek verdiyseniz Kırşehir, Çorum ve Konya da aynı şekilde destek verdi. Türkiye gerçekten kucaklaşıyor, helalleşiyor, bir oluyor kardeş oluyor, hep birlikte Türkiye oluyor. Biz size sevdalıyız, aşığız. Biz dertliyiz dertli. Biz yola çıkarken bir şey söyledik. Tek millet dedik. Biz sizlere hizmetkar olmaya geldik. BDP diyor ki 'biz Kürtlerin temsilcisiyiz.' Hadi canım sende. Elinde silahla dağlarda dolaşmaktan başka ne yaptınız? Barış elde silahla olmaz. Barış kavli leyyin ile olur, tatlı dille olur, hizmetle olur. İşte biz sizi seviyoruz. İşte barışın temsilcileri burada. Bu ülkede barışın teminatı biziz. Onun için bu reformları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz.
Son zamanlarda bir gelişme var. Şimdi artık Pensilvanya'dan kasetler geliyor. Bakınız, seçimde bunlar sizi yanıltabilir. Başka oyunlar oynarlar. Oy pusulası üzerinde AK Parti'nin sütununa oyu vururken oraya 'Esma yazın' da diyebilirler. Sakın bu oyuna gelmeyin. En ufak bir yazı olmayacak. Sadece mühür.
Pensilvanya, Gezi olaylarının arkasında duruyor. Buraya fitne mesajları gönderiyor. Bazı kendini bilmez işverenler de sokakları ateşe verme çağrısı yapıyor. Malum medya, densizce, hayasızca, edepsizce günlerdir sokaklarda çatışma çağrısı yapıyor. İnanın bunların gözyaşı sahte. Bunlar çocukların ölümüne ağlayamayacak kadar taş kalpliler. Bunların çocuklara gerçekten merhameti olsaydı, o merhameti biz Mısır'daki, Filistin'deki, Suriye'deki çocuklar için de görürdük. Bunların çocuklara gerçekten acımaları, merhametleri olsaydı biz bunu çözüm sürecinde görürdük ama göremedik."

Tam Yol Devam !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar