Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

8 Temmuz 2011 Cuma

Başbakan Tayyip Erdoğan, 61. hükümetin programını açıkladı

İşte 61. Hükümet programı


Başbakan Tayyip Erdoğan, 61. hükümetin programını açıkladı. Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda 61'nci hükümetin programını okurken, yeni dönemde milletin TBMM'den en önemli beklentisinin yeni bir anayasa yapılması olduğunu ifade etti.

Meclis içinde diyaloga önem vereceği dile getiren Erdoğan, hükümet progamının sadece özetini okuyacağını söyledi. AKP Hükümeti 74 milyon hükümetidir diye açıklamada bulunan Başbakan Erdoğan, bu program bölgemiz ve dünyada hakketiğimiz konumu daha da pekiştirecektir, dedi. İşte Erdoğan'ın açıkladığı hükümet programından satır başları:

YENİ ANAYASADA KARARLIYIZ: Bu dönemde, milletimizin Meclis’ten en önemli beklentisi yeni bir anayasa yapılmasıdır. Hükümet olarak bu konuda tam bir kararlılık içerisindeyiz. AK Parti olarak yeni anayasanın mümkün olan en geniş katılımla hazırlanmasını, tüm toplumsal kesimlerin taleplerini yansıtan tam bir toplum sözleşmesi olmasını arzuluyoruz.

MİLLİ İRADEYE TEHDİTLERİ AŞACAĞIZ: AB'ye tam üyelik sürecine verdiğimiz önem göstergesi olarak Avrupa Bakanlığı'nı kurduk. Reformları sürdüreceğiz. Demokratik siyaset kurumuna her türlü tehdidi büyük bir sabır ve güçle aştık. Bundan sonra da milli iradenin karşısındaki her türlü engeli aşma konusunda tereddüt yaşamıyoruz.

74 MİLYONUN HÜKÜMETİ:
Nasıl ki bu Meclis Türkiye'nin Meclisi ise, 61. hükümet de 74 milyonun hükümetidir. Milletimizi topyekun kucaklayıp tüm herkesi kucaklayacağız. Tek bir vatandaşın dahi kültür, inanış ve farklılıklarına saygı duyacağız.

AÇILIM SÜRECEK: Şu ana kadar attığımız adımlara ilave adımlar atarak demokrasiyi hak ettiği yere getireceğiz. Daha önceleri hayal dahi edilmeyen adımları attık.Milli birlik ve kardeşlik projemizin takipçisi olmaya devam edeceğiz.İktidarımızda ret ve inkar politikasını sona erdirdik.

KÜRT MESELESİ MECLİS’TE ÇÖZÜLÜR: Uzun yıllar yüreğimiz yakan sorunların çözüme kavuşacağı yer bu Meclis'in çatısıdır. Kürt meselesinin çözümü için önceki dönemlerde çok önemli adımlar attık. Bu topraklarda ayrılıkçılığın hiçbir temeli ve zemini yoktur. Çözüm politikamızın odağında insan var. Biz hep beraber Türkiye'yiz...

YARGI REFORMU:
Yargı reformunu hayata geçireceğiz. Yargı sürecini hızlandıracağız. Halen ülkemizde her yüz bin kişiye düşen hakim sayısı ondur. Bunu 20 bine indirmeye hedefliyoruz.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEYE DEVAM: Polis halk yardımlaşması suç oranlarının düşmesine ciddi katkı sağladı. Geliştirilen teknoloji sayesinde suç oranlarını düşürdük. Organize suç örgütleri ve mafyayla etkin bir mücadele ettik. Mafya, çeteler ve organize suç örgütleriyle mücadelemizde taviz vermeyeceğiz...

MERKEZİ İDARE REFORMU:
Bakanlıkların yeniden düzenlenmesi başta olmak üzere önümüzdeki dönemde merkezi idare reformlarına ağırlık vereceğiz. Yerel yönetimlerin finansman ve hizmet imkanlarını kuvvetlendireceğiz. Bazı altyapı projelerini merkezi bütçeden aktarılacak kaynaklarla destekleyeceğiz.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ARTACAK: Büyükşehir belediyeleri konusunda köklü değişiklikler yapacağız, nüfusu 750 binden fazla olan illerde büyükşehir belediyesi kurarak, il bazında üst ölçekli plan ve hizmet bütünlüğü sağlamayı hedefliyouz.

ELEKTRONİK VATANDAŞLIK KARTI:
Kamudaki işlemlerin resmi olarak elektronik ortamlarda gerçekleşmesine imkan sağlayan elektronik imza uygulamasını hayata geçirdik. Tüm vatandaşlarımıza elektronik vatandaşlık kartı dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu kart, kamu hizmetlerinin sunumunda kimlik doğrulama işlemleri için kullanılacak. Böylece vatandaşlarımız kamu hizmetlerine 7 gün 24 saat evlerinde veya iş yerinden ulaşabilecek.
Türkiye'nin Partisi AkParti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar