Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

18 Ağustos 2011 Perşembe

MGK sona erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Ağustos ayı olağan toplantısı 4,5 saat sürdü. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor.
Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) şimdiye kadar sivil üyelerin masanın bir tarafında asker üyelerin bir tarafında yer aldığı oturma düzeninde değişikliğe gidilerek, üyeler protokol sırasına göre karışık şekilde toplantı masasında yerlerini aldı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, yaptığı açıklamada, MGK'nin şimdiye kadar süregelen oturma düzeninin ilk kez bugünkü toplantıda değiştiğini ve bundan sonraki toplantılarda da bu uygulamanın süreceğini belirtti.
MGK'nın önceki toplantılarında kurulun asker üyelerinin masanın bir tarafında, sivil üyelerinin diğer tarafında oturduğunu anımsatan Sever, ''toplantıda iki farklı taraf varmış gibi'' ortaya çıkan görüntünün giderilmesi amacıyla protokol sırasına göre asker ve sivil üyelerin oturmasına karar verildiğini kaydetti.
Sever, bundan sonraki MGK toplantılarında kurulun asker ve sivil üyelerinin karışık şekilde masada yer alacağını bildirdi.

Terör ele alınıyor
MGK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 13.40'da toplandı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları, MGK üyesi bakanlar, kuvvet komutanlarının yanı sıra, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon da katıldı. Ağustos ayı başında yapılan Yüksek Askeri Şura ile göreve gelen yeni komuta kademesi MGK'ye ilk kez katılıyor.
MGK'nin ana gündem maddesi Hakkari Çukurca'da 8 askerin ve 1 korucunun şehit olması ile sonuçlanan terör saldırısı ve Türkiye'nin Kandil'e yönelik başlattığı operasyon olacak. Bu bağlamda operasyondaki son gelişmeler ve Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurduğu terörle mücadelede yeni dönem konusu masaya yatırılacak.
Öte yandan MGK'de konuşulacak bir diğer konu da Suriye olacak.Türkiye'nin halkına karşı kanlı operasyonlarına devam eden Suriye yönetimine yönelik tavrını ortaya koyacağı yol haritası MGK'de masaya yatırılacak.

MGK'de yeni dönem

MGK toplantılarında yeni bir dönem de bu toplantı ile başlamış olacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her MGK toplantısı sonrası TBMM Başkanı ile ana muhalefet partisi liderini bilgilendirecek. Gül, bu çerçevede bugün başkanlık edeceği MGK toplantısının ardından yarın (Cuma) TBMM Başkanı Çiçek ile Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'ne davet etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün MGK'da ele alınacak terörle mücadele ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin konularda Çiçek ile Kılıçdaroğlu'nu aydınlatması bekleniyor.
MGK sona erdi
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan ağustos ayı olağan toplantısı 4,5 saat sürdü.

Toplantıya Orgeneral Necdet Özel Genelkurmay Başkanı olarak ilk kez katılırken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da ilk kez kurulda hazır bulundu.
Tam Yol Devam !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar