Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

1 Ekim 2011 Cumartesi

Meclis açılışından notlar

Meclis açılışından notlar

Cumhurbaşkanı Gül'ün Meclis'in açılışında yaptığı konuşmasında terörle ilgili ve Türkiye'nin ekonomi alanında kredi notunun yükselmesiyle ilgili sözleri AKP sıralarından alkış aldı. BDP'li milletvekilleri tutuklu 5 milletvekilinin isimlerinin yazılı olduğu kağıtları Meclis sıralarına koydu. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de açılışa üzerinde "İmdat doğa" yazılı bir tişörtle katıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'in açılışında yaptığı konuşmada terörle ilgili üç mesajı ve Türkiye'nin ekonomi alanında kredi notunun yükselmesiyle ilgili sözleri AKP sıralarından alkış aldı.






Cumhurbaşkanın alkış alan mesajları şöyle:
-Tüm milletimize şu mesajı vermek isterim: Devletin birliği ve bölünmez bütünlüğü, temel siyasi perspektifimiz ve tartışmaya açık olmayan ilkemizdir.
-Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Hiçbir şekilde, devletin bütünlüğüne ve milletin varlığına dönük saldırılar, bir hak arayışı olarak sunulamaz. Terör zerre kadar müsamaha gösterilmeyecek, yok edilmesi gereken bir beladır.


-Son dönemde, bölücü terör örgütünün, aralarında kadınların ve bebeklerin de bulunduğu masum insanları hedef alan saldırıları, insanlık adına utanç verici cinayetlerdir. Söz konusu saldırılar, vicdanları derinden yaralamakta ve tahammül sınırlarını zorlamaktadır. Bu nedenle, şehirlerin merkezinde, hiçbir ayrım gözetmeden kalabalıkları hedef alan teröristleri; fikri, zikri, partisi ne olursa olsun herkesin şiddetle tel'in etmesi, en azından insanlığa karşı namus borcudur.
-Pek çok gelişmiş piyasa ekonomisinin notlarının düşürüldüğü bir dönemde, ülkemizin kredi notunun 2009'dan beri üç kez arttırılması takdire şayan bir başarıdır. Bunda katkısı bulunan tüm yetkilileri ve çalışkan halkımızı yürekten kutluyorum.


BDP'den eylem

BDP Milletvekilleri KCK davasından tutuklu bulunan 5 milletvekilinin isminin yazılı olduğu kağıtları kendileri için ayrılan sıraların üzerine koydu. Kağıtlar Genel Kurul bitimine kadar sıraların üzerinde kaldı.

Pavey'den imdat tişörtü

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey açılış törenine üzerinde "İmdat doğa" yazılı bir tişörtle katıldı. Pavey'in HES'leri protesto için giydiği öğrenilen tişörtü büyük ilgi gördü.

Erdoğan kitapçıktan takip etti
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını Başbakan Erdoğan kitapçıktan takip etti. Başbakan Erdoğan'ın Gül'ün konuşma kitapçığından bazı bölümlerin altını çizdiği görüldü.

CHP'liler kalkmadı

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması 47 dakika sürdü. Gül'ün konuşmasından sonra AKP, MHP ve BDP milletvekilleri ayağa kalkarak alkışladı. Gül'ün girişinde ayağa kalkan CHP'liler ise konuşma bittikten sonra ayağa kalkmadı. CHP'liler Gül'ün konuşmasını da alkışlamadı.

Levent Tüzel de kalkmadı

BDP lideri Demirtaş ve Eşbaşkan Kışanak'la birlikte BDP'li milletvekilleri Gül'ün konuşmasını bitirmesinden sonra ayağa kalkarak alkışladı. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ise ayağa kalkmadı.





















Tam Yol Devam !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar