Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

15 Haziran 2011 Çarşamba

AKP'de milletvekillerinin kabine heyecanı

AKP'de milletvekillerini kabine heyecanı sardı

Milletvekilleri henüz mazbatasını almadan, AKP içindeki milletvekillerini kabine heyecanı sardı. Meclis takvimi ile ilgili taslak metin kulislerde "kabine hazır" beklentisi uyandırırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Bakanlar Kurulu'na akşam saatlerinde de MYK üyelerine veda etti.
 Seçimlerin ardından YSK henüz kesin sonuçları açıklamadı ancak, AKP içinde gözler yeni oluşturulacak kabine üyelerinin kimler olacağına çevrildi. YSK'nin kesin kararını bekleyen Meclis ise taslak bir takvim hazırladı. Taslak metne göre milletvekili yemin töreninin 25 Haziran'da yapılması planlanıyor. Genel Kurul'un toplanacağı gün TBMM Başkanlığı seçim sürecide resmen başlamış olacak.
Genel Kurul'un toplanacağı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sabah saatlerinde grubunu toplaması beklenirken, toplantıda TBMM Başkanının kim olacağı da Erdoğan tarafından açıklanacak. Aynı gün grup toplantısında TBMM 24. Dönem 1. Yasama yılında görev alacak TBMM Başkanvekilleri de seçilecek.
Yine grup toplantısında, AKP'nin yeni grup başkanvekilleri de belirlenecek. AKP kulislerinden elde edilen bilgilere göre; AKP'nin mevcut grup başkanvekillerinden en 2 milletvekilinin görevinde kalması tahmin edilirken, 2 grup başkanvekilinin ise yeni kabinede görev alabileceği söyleniyor.

Yıldırım, Arınç ve Babacan başkan yardımcıları olacak

Kulislerde, yeni kurulacak kabine üyelerinin yarısının değişeceği ancak bazı isimlerin ise yerlerini koruyacaklarına kesin gözüyle bakılıyor. Bunlar arasında Bülent Arınç ile Ali Babacan'ın Başbakan Yardımcısı olarak kalacağı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın koordinatör bakan olarak ve aynı zamanda Başbakan Yardımcılığına getirileceği belirtiliyor.
Yerini koruyacak bakanların arasında ise şu isimlerin adı geçiyor: Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı.

Kabineye üç bayan bakan
Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Fatma Şahin, eski futbolcu Hakan Şükür, Volkan Bozkır gibi isimlerin yeni kabinede yer alabileceklerine kesin gözüyle bakılıyor.
Öte yandan yeni kurulacak kabinede en az üç bayan bakanın olabileceği de söyleniyor. Yaş ortalamasının da önemli ölçüde dengeli tutulacağı dile getirilirken, 30-35 yaş arasında bir ya da 2 milletvekilinin kabineye getirileceği kaydediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar