Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

13 Mayıs 2012 Pazar

Başbakan Erdoğan, "Aşk öyle basit sıradan bir olay değil

 'Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır'

Başbakan Erdoğan, "Aşk öyle basit sıradan bir olay değil. Erkekle kadının bir araya gelmesi değil. Aşk, kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Biz vatanımızı milletimizi böyle seviyoruz" diye konuştu.



İkizdere-İspir Karayolu Ovit Tüneli ve bağlantı yollarının temel atma törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin normalde temel atma törenlerine gitmediğini, açılış törenlerine katıldığını, fakat Ovit Tüneli'nin ayrı bir anlamı olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, "Bu proje sıradan bir ulaştırma
projesi değil. Ovit Tüneli, Rize'yi ve bütün Karadeniz'i Kuzey Kafkasya'yı Doğu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden Ortadoğu'ya ve İran'a bağlayacak önemli bir ulaşım güzergâhının en kritik geçişini oluşturuyor" diye konuştu.
Ovit tüneli projesinin bölgenin potansiyelini harekete geçirecek stratejik bir proje olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu güzergâhın verimli kullanılması için Ovit Dağı'na tünel açılması aslında yeni bir fikir değil, 1880'li yıllardan Sultan II. Abdülhamit döneminden beri bu konuda düşünce ve proje taslakları vardı" dedi. Bugüne kadar gelen iktidarların bu projeyi hayata geçiremediğini ifade eden Erdoğan, 132 yıllık projeyi hayata geçirmenin AKP hükümetine nasip olduğunu kaydetti. Karadeniz sahil yolunun yüzde 68'inin kendi hükümetleri döneminde bitirdiklerini ifade den Erdoğan, "Biz söz verir ve yaparız. Yapamayacağımızın sözünü de vermeyiz" dedi.
Daha önceki yıllarda yolsuzluklar içinde yüzen iktidarların hizmet getiremediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, dünyada ve Avrupa'da yatırımların durduğu dönemde Türkiye'de yatırımların devam ettiğini söyledi. Ekonomik büyümenin ve istihdamın yatırımın devam etmesi yoluyla büyüyebileceğini kaydeden Erdoğan, "İspanya gibi bir ülke işsizlikte yüzde 22'ye çıktı. Bunlar bizim güya çok çok örnek aldığımız ülkelerdi. Biz işsizlikte yüzde 14-15'e kadar çıktık ama şu an yüzde 10'a, 9.5'e kadar düştük, inşallah daha da düşeceğiz" diye konuştu.

'Mesele aşık olmak'

Hükümet olarak yurttaşlara aşkla hizmet ettiklerini ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Olay sadece bu değil. Mesele âşık olmak. Aşk öyle basit sıradan bir olay değil. Erkekle kadının bir araya gelmesi değil. Aşkı böyle tanımlarsan çözemezsin. Aşk, kişinin sevdiğinde yok olmasıdır, mesele budur. Biz vatanımızı milletimizi böyle seviyoruz. Sizde yok oluyoruz olacağız. Dağı Ferhat deler, sıradan kişiler delemez. Biz Ferhat olmaya azmettik karşımızda da Şirin. Onun için 'vuracağuk' dağlara, 'çoğu gitti azı kaldı' diyeceğiz. Biz de sizlerle gurur duyuyoruz, siz kuru fasulyeleri hazırlayın."

Maliyeti 800 milyon lira

Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla Karadeniz limanlarından doğu ve güney doğu yönünde güvenli ve hızlı bir transit geçiş yoluna kavuşulacağını kaydeden Erdoğan, projenin sağlayacağı zaman ve enerji tasarrufuyla projenin maliyetinin kısa sürede çıkarılacağını belirtti. Projenin ilk kez kullanılan bir delme makinesiyle gerçekleştirileceğini anlatan Erdoğan, "Yaklaşık 3,5 yılda tamamlanacak, bağlantı yollarıyla birlikte 17 kilometreyi geçen bu projenin maliyeti 800 milyon TL'yi bulacak. Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun üçüncü tüneli olacak" dedi. Ovit Tüneli'nin, Türkiye'nin mühendislik ve müteahhitlik gücünü dünyaya gösterecek önemli bir eser olacağına inandığını ifade eden Erdoğan, "Dünyada Çin'den sonra bizim müteahhitlerimiz ikinci sırada. ABD bizim arkamıza düştü" diye konuştu.

'Çaykur parayı geciktirirse bakanı kapıya koyarız'

Başbakan Erdoğan, Ovit Tüneli'nin büyük çaplı bir eser olacağını ifade eden Erdoğan, "Türkiye 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyor. 'Bu bizim ustalık dönemimiz' dedik. 'Çılgın projelerle ustalık dönemimizi zenginleştireceğiz' dedik. Ovit Tüneli de çılgın projelerimizden bir tanesi" dedi. Çay üreticilerine de seslenen Erdoğan, eski den Çaykur'un çiftçiden aldığı ürünün parasını bir sene geciktirdiğini kaydederek, "Özel sektörün çay parasına karışmam. Ama Çaykur, parasını çayınızı aldıktan sonra 1 ay içinde ödeyecek. Gecikme olursa Tarım Bakanı'nı kapıya koyarız. Hiç şakası yok. Ona göre" diye konuştu.

'Eşek gibi anırmalarını bekliyorum'

AKP hükümeti döneminde kadınlara yönelik maddi yardımları anlatan Erdoğan, ekonomik göstergeleri yükseltmeye devam ettiklerini söyledi. IMF'ye olan borcun göreve geldiklerinden bu yana önemli ölçüde azaldığını belirten Erdoğan, "Biz rahat konuşuyorsak, kasa sağlam da onun için" diye konuştu. Türk lirasından 6 sıfır atılmasının planlandığı dönemde bazı çevrelerin bunun yapılamayacağını ileri sürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Hele, birisi vardı ki 'Taksim Meydanı'nda eşek gibi anırırım' demişti. Hala bekliyorum anıracak diye. Köşeden bunu yazmakla olmaz, sözünü tut, çık anır" ifadelerini kullandı.

'Kılıçdaroğlu'nun da hizmetkarıyız'

İstanbul'da Marmaray projesinin Anıtlar Kurulu ile Tarih Tabiat Varlıkları Kurulu'na takıldığı için geç kaldığını savunan Erdoğan, yapılan çalışmalar sırasında bu kurumlar tarafından önlerinin kesildiğini savundu. Önümüzdeki yıl Marmaray'ı açarak Londra'yı Pekin'e bağlayacaklarını söyleyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Marmaray projesine karşı takındığı tavrı da eleştirerek, "O, oradan geçmeyeceğim demiş. Geç, biz senin için de yaptık. Biz bu millete hizmetkâr olmaya geldik, Kılıçdaroğlu'nun da hizmetkârıyız" diye konuştu.
Konuşmasının sonraki kısmında, İstanbul'da yapılacak tüp geçitlerden, Kanal İstanbul projesinden ve yeni havaalanı projesinden bahseden Erdoğan, "İstanbul'daki havaalanlarımız ihtiyacımıza cevap vermiyor. İstanbul'a yılda 100 milyon kapasiteli havaalanı yapıyoruz. İhalesi bu yıl yapılacak, süratle bitirip hizmete alacağız" dedi.
"Şimdi ben gecekondu sahiplerine diyorum ki 'Biz kimseyi sokakta bırakmayız. Ama sen diyeceksin ki al benim anahtarımı, gecekondumu yık.' Böylece biz bunlardan ülkemizi kurtaracağız" diye Edoğan, Karadeniz'de yeşil bir ortamda çirkin evlerin yapılmamasını istedi. Çirkin yapılaşmanın tabiata saygısızlık olduğunu belirten Erdoğan, "Rizeli hemşerilerime yalvarıyorum, buralara farklı yerlerin mimarisiyle ev yapmayalım. Helikopterle gelirken yapılan binaları gördüm. İnsan kahrolur, olmaz böyle şey. Çevre Bakanım da Trabzonlu. Onunla bu konuda çalışacağız" diye konuştu.
Ovit tünel Projesi'nin süresinin 2016'nın Mart ayında kadar geldiğini ifade eden Erdoğan, yetkililerden 2015'in Kasım ayına kadar projeyi tamamlama sözü aldı. Projenin bitirilmesi için 24 saat çalışacaklarını kaydeden Erdoğan, "Ferhat olmak kolay değil Şirin bekliyor" dedi.

Tam Yol Devam !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar