Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı
 Ezberbozan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayı "Ulusa Sesleniş"

Başbakan Erdoğan, ulusa seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede geçmişte yapılan hataların tekrarlanmasına müsaade etmeyeceklerini, demokrasi, özgürlük, güvenlik dengesinden asla izin vermeyeceklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan herkesin üzerine düşen sorumlulukla yeni anayasa hazırlıklarına katkı sağlamasını istedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayı "Ulusa Sesleniş" konuşmasında terörle mücadeleye değindi. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, bölgesinde güçlü bir ülke olmasını çekemeyen güçlerin, bunu engellemek için devreye girdiğini veya taşeronlarını devreye soktuğunu belirten Başbakan, şöyle dedi:
"Hükümet olarak başından itibaren terörle daha etkili mücadele yöntemleri geliştirirken, bir yandan da terörü minimize etmek için koordineli, güçlü, kararlı ve çok boyutlu bir mücadele ortaya koyuyoruz. Bu süreçte güvenlik ve özgürlük dengesinden asla taviz vermedik; bu dengeyi hassasiyetle muhafaza ediyoruz ve terörle mücadeleyi bu şekilde sürdürüyoruz."


Terörle mücadelede yeni yöntemler

Başta Silvan'da yaşananlar olmak üzere bu elim hadiseleri bütün boyutlarıyla incelediklerini ve soruşturduklarını ifade eden Başbakan, "Oluşan yeni şartları ilgili bütün kurumlarımızla birlikte kapsamlı olarak değerlendiriyoruz. Yeni stratejileri, yeni yöntemleri hayata geçirerek, terörle mücadeleyi hiçbir zaafa izin vermeden sürdüreceğiz. Altını çizerek ifade ediyorum; biz, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmasına izin vermeyecek, demokrasi, özgürlük, güvenlik dengesinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

"En büyük görevimiz yeni bir Anayasa hazırlamak"

En büyük görevlerinin bugünün ihtiyaçlarına cevap veren, eksikliklerinden arındırılmış, demokratik ve özgürlükçü yeni bir anayasa hazırlamak olduğuna inandığını belirten Başbakan Erdoğan, millet iradesini yansıtan sivil bir anayasa yapılması gerektiğine işaret ederek şöyle devam etti:
"Siyasetten ekonomiye, adaletten özgürlüklere, sosyal devlet anlayışından kültürel açılımlara kadar hemen her alanda büyük bir değişim yaşadığımız böyle bir dönemde en büyük ihtiyacımız bu değişim ruhunu taşıyan ve milletimizin iradesini yansıtan sivil bir anayasa yapılmalıdır. Yeni anayasa hiç şüphe yok ki milletimizin değişim iradesi ve demokratik beklentileriyle uyumlu, Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerini yansıtan gerçekçi bir anayasa olacaktır.
Bu anayasa, geçmiş dönemlerin demokratik ayıplarından arındırılmış, dışlayıcı değil kapsayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, baskıcı değil özgürleştirici bir anayasa olacaktır.
Bireyi ve onun haklarını esas alan, milli birliğimizi ve ortak değerlerimizi koruyan, toplumsal çeşitliliği zenginlik kabul eden, tek sesliliği değil, çoğulculuğu öne çıkaran bir anayasa olacaktır. Bu çerçevede siyasetçilerimizden aydınlarımıza, hukukçularımızdan sosyal bilimcilerimize, medyamızdan sivil toplum örgütlerimize kadar her insanımız üzerine düşen sorumlulukla yeni anayasa hazırlıklarına katkı sağlamalıdır."

2023 hedefi

2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerinin altını çizen Başbakan, Erdoğan "Tek haneli oranlara indirdiğimiz enflasyon ve faizi daha da aşağı seviyelere çekeceğiz. İhracatımızı 2015 yılında 200 milyar Dolara, 2023 yılında ise 500 milyar Dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, aktif işgücü programlarıyla 2013 yılından itibaren her yıl 400 bin işsizi istihdam programından yararlandıracaklarını belirterek, "Uzmanlaşmış meslek edindirme merkezlerimizle işsizlerimize beceri kazandırmak, her yıl 200 bin, 5 yıl içinde toplam 1 milyon işsizimizi meslek sahibi yapmak amacındayız" dedi.

"2023'te kendi silahlarını üreten ülke olacağız"

AKP döneminde savunma sanayinde çok ciddi gelişmeler olduğunu belirten Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin silah ve teçhizat ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranını yüzde 50'ye çıkardık. Bu sektörümüzdeki ısrarlı çalışmalarımız neticesinde ihracat 1 milyar Dolara, ciro 2,3 milyar Dolara çıkmış bulunuyor. İnşallah yürüttüğümüz projelerle 2023'te kendi tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna gelmiş olacağız" dedi.

Hedef 500 bin konut

2002 yılından bu yana TOKİ aracılığıyla 81 il, 800 ilçe ve 1.825 şantiyede tam 490 bin konut üretildiğini ifade eden Erdoğan, "Yani, 100.000 nüfuslu 18 adet yeni şehir inşa ettik. Hedefimiz 2023 yılına kadar TOKİ projeleriyle 500.000 yeni konut üretmek" dedi.

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul Projesiyle İstanbul'un batısında Karadeniz ile Marmara Denizi arasında bir kanal inşa edeceklerini belirten Başbakan, "Bu kanalın inşasıyla İstanbul Boğazındaki gemi trafiğini kanala kaydıracak, İstanbul'un ve Boğazın güvenliğini tesis etmiş olacağız. İstanbul'a biri Avrupa, diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki yeni şehir inşa edeceğiz. İstanbul'a üçüncü bir havaalanı ve üçüncü bir köprü kazandıracağız" dedi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da sur içindeki 500 civarında sivil mimari örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa edeceklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Diyarbakır'da askeri ve sivil havaalanlarını birbirinden ayırıyoruz. Diyarbakır'ı yüksek standartlı bir otoyolla hem Habur'a, hem de Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Niğde, Ankara, Bolu, Düzce, İstanbul ve Edirne'ye kesintisiz bağlıyoruz. Silvan projesiyle 2.450.000 dekar tarım arazisinin sulanabilmesini sağlayacağız. Silvan projesiyle 318.000 kişiye iş imkânı oluştururken ülke ekonomisine de toplamda yılda 837 milyon lira katkı sağlayacağız" dedi.

"KKTC aleyhine pazarlık içinde olmayız"

KKTC'nin daima yanında olduklarına işaret eden Başbakan, "Son gelişmeler de göstermiştir ki adada çözüm her iki kesimin de, hatta genel olarak bölgenin de menfaatine olacaktır. Ancak şu kesin olarak bilinmelidir ki Türkiye'nin KKTC'nin aleyhine olacak herhangi bir girişime izin vermesi, bu konuda ne AB ile ne bir başka merci ile pazarlık içinde olması da mümkün değildir" dedi.

"Türkiye'ye olan inancınızı şartlar ne olursa olsun muhafaza edin"

Başbakan Erdoğan, yurttaşlara da, "Sizlerden ricam Türkiye'ye olan inancınızı şartlar ne olursa olsun muhafaza etmeniz, ülkemizin aydınlık geleceği adına duyduğunuz heyecanı asla kaybetmemenizdir. Ve şunu da açıkça söylüyorum, Türkiye ekonomisi ile alakalı konuşulan bazı garip garip ifadeler, tespitler, bunların hiç birine katılmayız. Türkiye yere sağlam basıyor. Türkiye bütün Avrupa'da başlayan olumsuz gelişmelere karşı her türlü tedbire sahiptir" dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasını, "Bu vesile ile manevi iklimine adım atacağımız mübarek Ramazan ayınızı, rahmet ayınızı, bereket ayınızı şimdiden tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, tüm İslam âlemine hayırlar, bereketler getirmesini diliyorum" diyerek bitirdi.

Tam Yol Devam !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Partisi AkParti

Popüler Yayınlar